Úvod / Děti / Těhotenství a porod / Jaké potraviny nevynechat během těhotenství?
Jaké potraviny nevynechat během těhotenství?
- autor: Redakce
Ovesné vločky
Během těhotenství musí žena zvýšit příjem potravin bohatých na vitamíny. Ovesné vločky jsou vydatným zdrojem vitamínu B, vlákniny, železa a minerálů. Můžete si je dopřávat hlavně k snídani ve formě ovesné kaše s ovocem, ale lze je přidávat i do koláčů, palačinek, sušenek nebo sekané.
Dýňová semínka
Dýňová semínka obsahují zinek, který je během těhotenství důležitý pro dobrou funkčnost organismu. Dýňová semínka pomohou také ženám trpícím na záněty močových cest. Kromě zinku obsahují vitamín E, A, D, vitaminy skupiny B. Nechybí ani minerály - selen, vápník, draslík, hořčík, měď, fosfor, mangan a železo.
Ovoce
Důležité je tělu dodávat vyváženou stravu. Ovoce obsahuje dostatek vitamínů a vlákniny. Během těhotenství si dělejte šťávy, jezte mražené, sušené, čerstvé i konzervované ovoce. Čerstvé a mražené ovoce však mají vyšší obsah vitamínu C. Z exotického ovoce se hodí například mango, bohaté na vitamíny C, a a na draslík.
Ryby
Jednu až dvě porce ryb za týden vybírejte z druhů s nízkým obsahem rtuti, kam patří konzervovaný tuňák, treska, sleď, losos, kapr, pstruh, makrela, sumec, sardinky, herink, šproty, garnáti, ančovičky nebo krevety. Pokud je během těhotenství konzumována DHA obsažená v rybách, pozitivně se ovlivňuje motorický vývoj, zrak, poznávací funkce, pozornost a imunita.
Štítky: děti, těhotenství, potraviny
Náš tip
Reklamní pozice Náš tip - místo pro vaše odkazy.